dilluns, 26 de novembre del 2012

Dues exposicions d'Identitat (d'un lloc i d'un bon comunicador)

Identitat i Territori

El Dimarts passat van començar les exposicions d'Identitat i Territori". És una activitat en què cada parella ha d'explicar, a través d'un suport audiovisual (Power Point, Prezi,...), la relació que hi ha entre una identitat i el territori on es desenvolupa. Cal destacar que el meu grup ha estat el primer a exposar.

La nostra presentació començava amb l'importància que es dóna a la Família com el primer grup social on s'inicia el procés d'aprenentatge. Seguidament, s'ha exposat el mateix, però l'explicació anava enfocada a un altre camp de l'educació, l'Escola. L'Escola és el lloc on un infant exposa l'educació i les característiques que ha adoptat de la seva família, alhora aquesta ha procurat inscriure'l en un centre educatiu que coincideix amb els valors i la forma de conviure en societat. Per últim, el meu company ha explicat com s'eduquen uns valors i una forma de treballar en equip, en el camp del bàsquet.

Hem utilitzat el Prezi com a suport audiovisual per a l'exposició perquè ofereix una nova forma de presentar, i també perquè és un programa que calia comprovar si el sabíem usar correctament i treure-li "suc".
La organització per l'elaboració del treball ha estat magnífica perquè sempre hem quedat a la data i hora que havíem establert per posar en comú la informació i crear la presentació pel Prezi.
En quant a la preparació de l'exposició oral, a mi m'ha costat bastant, ja que sempre m'he posat molt nerviós quan he hagut de parlar en públic.

Crec que hem assolit l'objectiu que ens havíem proposat per l'exposició: justificar les diferents metodologies d'educació que s'apliquen en tres llocs. A més a més, l'exposició definitiva ha estat, des del meu paré, un èxit de tots dos. Vull donar les gràcies al meu company per la paciència que ha tingut mentre la preparàvem.

Després que exposéssim la nostra, hi han hagut altres parelles que han presentat el seu projecte. S'han tractat temes molt interessants i curiosos com és el cas dels "Brigaderios de Brasil" (menjar típic del país) o "Enganxats a la caixa"; la justificació de tots els temes exposats, el primer dia de l'exposició, que representen la identitat d'un país o un problema, està ben argumentada.

Si "Cliqueu" la paraula "Brigaderios" o "Brasil", aquesta és un enllaç amb l'entrada d'un membre del grup d'aquesta exposició; també la paraula "Enganxats" és un enllaç, però d'un altre grup.
També adjunto la presentació del meu tema, exposada amb l'ajut del Prezi: Identitat i Territori


Publicació digital

Els professors de COED i de GITIC varen proposar fer un seguiment d'un personatge que consideréssim "Un bon comunicador". Val a dir que per tal de no repetir la mateixa persona, l'activitat s'havia de desenvolupar en grup.
El meu grup va decidir fer una presentació de Josep Cuní com "Un bon comunicador".
El seguiment que hem dut a terme ha estat mirar en les feines en què ha treballat: Ràdio Joventut i Ràdio Terrassa (on va començar a presentar notícies), Matins de TV3(programa que ha deixat fa poc) i  8aldia  (on actualment hi treballa). A més a més, també ha escrit diversos articles en el diari El periódico i La Vanguàrdia, els dos en català, i ha escrit llibres com En directe, aquest juntament amb Pilar Rahola.
Josep Cuní té Facebook i Twitter, però no els acostuma a utilitzar gaire. Aquestes eines ens han servit per facilitar una mica el seguiment.

Seguir una persona com Josep Cuní ha estat una bona experiència perquè hem descobert petits trets d'ell que justificaven que sí és un bon comunicador. Alguns d'aquests són:
A) En l'escriptura: 
  • Estructura clara i precisa en els seus escrits.
  • Domina el codi lingüístic a nivell morfològic,lèxic i sintàctic.
B) En la televisió:
  • Posseeix un gran control dels nervis.
  • Fa un ús del llenguatge corporal que atrau l'atenció del púbic.
C) En la ràdio:
  • Té una bona dicció(pronunciació).
  • El vocabulari sempre està adaptat a les característiques del públic.
La proposició d'una activitat com aquesta m'ha servit per conèixer característiques d'un bon comunicador com Josep Cuní. Altrament, he pogut recórrer a programes com el Pearl Trees i  per a l'elaboració de la cerca d'informació del presentador de 8aldia, i el Prezi (si la primera vegada que es carrega no s'obra, s'ha de fer doble click a la pantalla perquè es posi en marxa) per la presentació del bon comunicador.

1 comentari:

  1. oh! Un plaer aparèixer a la teva nova entrada. Molt interessant també la vostra exposició :)

    ResponElimina